marți, martie 21, 2017

Vrei un salariu mai mare? Iata cum il poti obtine!

  Salariul reprezinta instrumentul financiar pentru care multi dintre noi se duc la munca. Din acest motiv valoarea acestuia conteaza foarte mult atat pentru randamentul angajatului cat si pentru buna lui dispozitie. In cazul in care nu mai esti multumit de valoarea salariului pe care il primesti ai doua variante la dispozitie:
   - Fie ceri o marire de salariu.
   - Fie cauti in oferta cu locuri de munca in Bucuresti si locuri de munca in Constanta locul de munca care sa iti satisfaca nevoile din punct de vedere financiar.    
     In cazul in care optezi pentru a doua varianta iata cateva sfaturi pe care daca le vei pune in aplicare in timpul interviului vei obtine un salariu care iti va satisface nevoile din punct de vedere financiar:
    - Incearca sa afli pe cat posibil care este valoarea salariului in domeniul de activitate pentru care tu ai optat. In functie de acest lucru vei sti cat de mult poti intinde coarda in momentul in care vine vorba despre negocierea salariului.
   - Din ce in ce mai multi angajatori nu isi rasplatesc angajatii doar cu salariu ci cu un pachet complex de beneficii. Avand in vedere acest lucru incearca pe cat posibil sa obtii cat mai multe beneficii materiale pe langa salariu. In momentul in care ajungi in acest punct trebuie sa fii si tu intelegator si sa nu te astepti sa primesti atat un salariu foarte mare cat si beneficii materiale mari. Pentru ca balanta financiara a firmei sa nu se dezechilibreze este normal ca salariul propus sa fie un pic mai mic in cazul in care se ofera si alte beneficii materiale.
   - Niciodata la interviul de angajare sa nu amintesti de salariul pe care il meriti. De ce? Pentru ca angajatorul nu a avut ocazia sa te vada la lucru si va considera ca te supra estimezi in incercarea de a obtine un salariu cat mai mare. Totusi, pentru a putea cere un salariu cat mai mare trebuie ca in timpul interviului sa vorbesti atat despre calitatile pe care le ai cat si despre slabiciuni, pentru ca nimeni nu este perfect, nu-i asa? De asemenea plusul de valoare pe care il poti aduce in cadrul firmei precum si realizarile pe care le-ai avut la vechiul loc de munca sunt alte aspecte ce trebuie atinse in cadrul interviului de angajare pentru a putea in finalul discutiei sa ceri un salariu cat mai mare.                                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu