miercuri, ianuarie 09, 2013

O carte pe saptamana (7 - 13.01.2013)Mi-am propus sa scriu, atunci cand timpul imi permite, despre o carte care mi-a placut.
O sa incep cu o carte care m-a marcat cand aveam 18 ani, o carte pe care nu am uitat-o niciodata si pe care as reciti-o oricand .
 "Invitatia la vals" ( Mihail Drumes ) e o carte care "te prinde" din primele pagini, o carte care te va face sa treci prin tot felul de trairi pe parcursul lecturii. Nu sunt putini cei ce au afirmat ca aceasta carte a fost si este un fenomen unic in literatura noastra si ar trebui sa ii credem pe cuvant daca luam in calcul faptul ca e o carte ce s-a tiparit in 34 de editii intr-un singur deceniu si toate editiile s-au vandut pana la ultimul exemplar.
E o carte fara varsta - nu conteaza daca ai 18 ani sau ai trecut de 50 - tulburatoarea poveste de dragoste dintre Tudor si Mihaela te va ravasi la fel.
Din colectia Mihail Drumes va mai recomand si "Elevul Dima dintr-a saptea "(roman al adolescentei cu toate trairile si dramele ei) , "Cazul Magheru" , "Scrisoare de dragoste" .
 V-am recomandat in primul rand "Invitatia la vals" pentru ca eu consider (e o parare strict personala) ca reprezinta giuvaerul cel mai stralucitor al operei lui Drumes.
 Toate cartile le gasiti in libraria online Elefant.ro, o librarie in care veti gasi aproape orice carte . 
  Desi in ultimul timp datorita statutului de mamica vizitez des categoria dedicata copiilor pentru achizitii de carte destinata pustiului meu, imi place sa arunc o privire si prin alte sectiuni ale libariei si sa mai cumpar si pentru mine cate o carte ce imi lipseste din colectie. Am fost crescuta intre multe carti si incurajata sa citesc si cred ca suntem datori sa ne invatam la randul nostru copiii ca a citi nu e o corvoada , nu e o pedeapsa (cam asta e perceptia pe care eu am simtit-o la adolescentii de azi) e doar o cale simpla de a fi mai bun, mai intelept, mai viu.
 Lectura placuta , dragii mei !