joi, august 04, 2016

Little black dress


  Little black dress este rochia care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba unei femei conform opiniei creatorilor si criticilor de moda. De zi sau de seara rochia neagra ramane regina in industria modei.
  Prima creatie de acest gen e atribuita de specialistii in moda lui Coco Chanel in 1926. 

  Micuta rochie neagra trebuie sa fie cat mai simpla. O puteti purta atat ziua, in combinatie cu un sacou care poate fi orice culoare dar si seara, combinand-o cu accesorii colorate, stralucitoare. Practic combinatiile tin doar de imaginatia si preferintele coloristice ale fiecarei femei.

  Coco Chanel a creat micuta rochie neagra din dorinta de a avea un obiect vestimentar care sa arate diferit in functie de accesoriile purtate.

Pana in anii 1920 , rochiile negre erau rezervate vaduvelor. Lucrurile s-au schimbat radical in 1926, cand in revista Vogue a aparut o rochie simpla, dreapta, neagra, decorata doar de cateva linii diagonale , creatie Coco Chanel. Vogue titra la acea vreme ca micuta rochie neagra va deveni "un fel de unifoma pentru toate femeile cu gust".

De-a lungul anilor, micuta rochie neagra a ramas una din piesele de rezistenta in lumea modei.


Imagine surprinsa la Muzeul Figurilor de Ceara (Madame Tussauds) din Viena in 2012 

  Multe vedete au apelat si mai apeleaza inca la rochita neagra.
  Este celebra rochia creata de Givenchy in 1961 purtata de Audrey Hepburn in scena de deschidere din comedia romantica "Breakfast at Tiffany's". Frumoasa rochie a fost accesorizata in film cu manusi lungi negre si siraguri de perle.Rochia a fost licitata in 2006 la pretul de 410.000 lire.
  Wallis Simpson, Ducesa de Windsor, avea in garderoba multe rochii negre
  Edith Piaf a optat pe scena pentru rochii negre. Edith considera ca in acest fel publicul se va concentra pe prestatia sa muzicala, nu pe aparitie. 
 Din catifea sau dantela, mulata sau stil baby doll, rochia neagra ramane si in acest sezon un must-have in garderoba oricarei femei.


mycloset.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu