sâmbătă, aprilie 16, 2016

O poveste fara sfarsit...

12 febuarie 1947 - ziua in care la Paris, incepea povestea Dior.
70 de ani se implinesc in acest an de cand luxul si eleganta se reinventeaza la nesfarsit.
12 februarie 1947, Paris, Avenue Mountaigne, la numarul 30 , agitatia si emotiile atinsesera cote maxime. Era ziua in care Christian Dior isi prezenta prima colectie haute couture. In aceea zi, feminitatea avea sa fie recreata in intreg ansamblul sau, de la haine si atitudine pana la parfum.
 Colectia sa, numita de Carmel Snow (unul dintre cei mai mari critici de moda din acele vremuri ) "New Look", il transforma pe Dior intr-un barometru in lumea modei din Paris. Odata cu "New Look" se lansa si primul parfum al casei Dior - "Miss Dior" - un parfum ce a reusit sa invinga timpul, un parfum adorat si astazi,  dupa 70 de ani, de femei din intreaga lume.

Un an mai tarziu, Dior deschidea primul boutique la New York.
In 1950 creaza o colectie speciala pentru superba Marlene Dietrich.


Imagine surprinsa la Muzeul Figurilor de Ceara (Madame Tussauds) din Viena in 2012 


Ascensiunea sa continua intr-un ritm alert. Feminitatea avea nevoie de mai mult. In 1955 se lanseaza si prima linie de make up marca Dior.
Femeile stralucitoare si celebre ale acelor vremuri continua sa il inspire si in 1956 creaza o colectie speciala pentru Ava Gardner.
Desi trecerea sa fizica prin aceasta lume a fost intrerupta brusc in 23 octombrie 1957, in urma unui atac de cord, spiritul si geniul lui Dior continua sa existe in zambetul fiecarei femei ce poarta cel putin un strop de parfum Dior.
Si cu fiecare an ce trece, Dior e o poveste fara sfarsit...
delight.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu