duminică, februarie 24, 2013

Rogvaiv in dormitor

  Putini dintre noi suntem atenti la culorile ce ne inconjoara acasa. Alegem culori pentru ca sunt la moda fara sa stim daca acele culori sunt potrivite pentru noi, daca vor avea o influenta pozitiva sau dimpotriva negativa asupra noastra.
  Dormitorul este locul in care petrecem cel putin 1/3 (sau asa ar trebui) dintr-o zi si daca am ales culorile nepotrivite pentru lenjeria de pat sau culorile peretilor , ne vom simti fie cumplit de obositi, fie agitati si nervosi in fiecare dimineata. 
  Cel mai simplu mod prin care puteti schimba radical atmosfera este lenjeria de pat si obiectele decorative (perne, lampi , cuverturi de pat etc.) din jurul vostru.
  O lenjerie de pat rosie va poate da energie, optimism. Rosul este culoarea vietii, a pasiunii, a iubirii. Rosul accelereaza pulsul drept urmare ar trebui evitat de persoanele hipertensive. Nici persoanele agitate , nervoase din fire nu ar trebui sa se inconjoare de prea mult rosu. In schimb, rosul poate da o imensa energie celor dominati de stari de moleseala, fara putere.
  Portocaliul este o culoare blanda, calda. Este culoarea focului, a soarelui incins de iulie, culoarea multor fructe si flori. Se spune despre portocaliu ca este o culoare afrodisiaca. Aceasta culoare ii poate ajuta pe cei foarte obositi, deprimati.
  Galbenul, culoarea soarelui bland de primavara, este stimulator al creativitatii si puterii de concentrare. Si aceasta culoare mareste tensiunea si accelereaza pulsul.
  Verdele - culoarea padurilor, a ierbii, poate fi folosit cu succes in tratarea starilor de nervozitate, a oboselii psihice, a migrenelor. E culoarea renasterii , a echilibrului, a armoniei. Hipertensivii pot fi ajutati de prezenta acestei culori in jurul lor.

  Albastrul - culoarea apelor si a cerului senin, poate crea o atmosfera calma, linistita, de pace. Are un efect relaxant. La fel ca si verdele, este o culoare buna pentru hipertensivi, de aceea se recurge adeseori la combinatii de verde/albastru in lenjeriile de pat si in alte obiecte decorative. Albastrul foarte deschis ii poate ajuta pe cei ce sufera de anxietate.

  Violetul/movul este culoarea  care isi exercita infuenta pe latura spirituala. Movul deschis ( culoarea lavandei)  are un efect calmant.
  Rozul va poate ajuta in momentele in care aveti nevoie de inducerea unei stari de optimism. Fiind o culoare asociata copilariei, veseliei , va poate darui bucurie,  exuberanta.
  Daca nici una dintre culori nu va ajuta si simtiti nevoia de nonculoare, de neutralitate , in jurul vostru, atunci puteti apela la alb. Sunt multi cei ce se odihnesc foarte bine sau lucreaza la randament maxim atunci cand sunt inconjurati de alb.

Pana la urma totul tine de legatura , de rezonanta pe care fiecare reuseste sa o stabileasca cu o nonculoare , culoare sau combinatie a celor doua.
  Pentru copii, in momentul in care achizitionati o lenjerie de pat sau accesorii pentru camera lor, daca sunt destul de maricei si cunosc culorile, ar fi bine sa le cereti o parere . Si cei mici , in mod inconstient, rezoneaza cu anumite culori sau combinatii de culori. Sunt la mare moda lenjeriile cu personaje din desene animate , foarte colorate. Cel mic va va indica cu exactitate ce isi doreste daca ii veti arata mai multe modele.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu