sâmbătă, martie 23, 2013

Arta - expresie a emotiilor


Elegantine, site-ul ce reprezinta si prezinta radiografia pietei de lux autohtone, ne-a invitat sa raspundem la urmatoarea intrebare : "Arta e un lux sau luxul e o arta?"
  Sincer, nici una dintre afirmatii nu se muleaza perfect pe conceptia mea despre arta si lux. 
  Luxul e o stare concreta, un stil de viata. Unii reusesc sa se inconjoare de lux la modul frumos, elegant, subtil , altii dimpotriva transforma luxul in ridicol. Aici ar putea fi vorba despre o anumita arta a felului in care afisezi luxul. 
  Referitor la arta, nu sunt specialista si nici nu intentionez sa devin, dar ca orice om pot spune : asta imi place, asta nu imi place...
Pot face diferenta intre un lucru realizat cu talent, migala, suflet si un obiect de serie, fara personalitate.
Artistii nu sunt specie rara asa cum multi asa zisi cunoscatori de arta si frumos lasa sa se inteleaga. E plina lumea de oameni cu adevarat frumosi prin ceea ce reusesc sa daruiasca celor din jur, de artisti ce nu au fost si nici nu vor fi vreodata recunoscuti la adevarata lor valoare. 
Spun aceste lucruri pentru ca mi-a fost dat sa cunosc oameni ce respirau arta prin toti porii. Fie ca erau pictori de care nimeni nu a auzit vreodata, fie muzicanti ce cantau la un colt de strada, fie sculptori sau mesteri olari ce nu au studiat nici in visele lor arta, doar s-au nascut cu ea in sange, fie scriitori pe care nimeni nu i-a luat in calcul pentru ca nu erau comerciali ci doar sensibili, fie creatori handmade , unici prin tehnica si viziune. Acesti oameni, prin lupta lor continua cu snobismul, stupizenia si ideile preconcepute, devin tot mai buni, se inalta si se apropie tot mai mult de conceptul de arta.
  La urma urmei, arta nu e nimic altceva decat o expresie a emotiilor, a sentimentelor. Daca o creatie, din orice domeniu ar fie ea, a reusit sa nasca in tine privitor, cititor sau ascultator o emotie, daca ai reusit sa simti bucurie, exuberanta sau dimpotriva durere, zbucium, inseamna ca in spatele acelei creatii exista un om pe care il poti numi artist fara sa iti fie teama ca vei gresi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu