sâmbătă, martie 16, 2013

Femei fara limite

  


 „Femeia frumoasa place ochiului, femeia blanda place inimii. Prima este o adevarata bijuterie, dar a doua este o comoara.” (Napoleon Bonaparte)


  Cred in puterea naturala, innascuta a femeilor de a se lupta pana la ultima suflare, in abilitatea lor unica de a mangaia, a dojeni, a iubi, in capacitatea lor de a transforma in fiecare zi lumea aceasta intr-un loc mai bun.


  Am cunoscut in viata (sau doar am citit despre ele) atat de multe femei ce m-au inspirat incat mi-ar fi greu sa aleg doar una dintre ele.
  De la femei ce au schimbat lumea si cursul istoriei, la hotarata si ambitioasa mea bunica , care ma iubea pana la sacrificiu si ma dojenea doar cu o privire , fara a spune vreun cuvant, la dulcea si blanda mea mama, cea care a si-ar amaneta si sufletul pentru mine, la draga mea matusa ce intr-o singura luna a reusit sa imi redea cel mai de pret lucru pe care il pierdusem : increderea. 
De la eleganta si talentata mademoiselle Coco , icoana a modei, care ne-a eliberat de corsete si rochii interminabile daruindu-ne micuta rochie neagra, la seducatoarea Marilyn , care cu un singur zambet innebunea o lume intreaga, la frumoasa si buna Lady Diana, care a schimbat perceptia lumii asupra unor boli cu o simpla strangere de mana. 
De la bunicile Africii ce cresc copii fiicelor rapuse de boli cumplite, la Maica Tereza, exemplu de bunatate, blandete si generozitate duse la extrem, la Amelia Earhart , prima femeie cea a vut curajul de a se inalta aolo unde nici pasarile cerului nu ajung, la Edith Piaf , femeia ce  a supravietuit accidentelor, comelor hepatice, moartii unui copil, celor doua razboaie mondiale cantand unei lumi intregi "Non, je ne regrette rien!". De la Hariclea Darclee , femeia pentru care Puccini a creat piesa "Tosca", la Marie Curie, prima femeie premiata cu Nobel, singura persoana ce a primit premiul Noel pentru 2 domenii diferite.
 Toate au fost si sunt femei pe care le-am admirat, le-am iubit si de la care am incercat sa iau ce e mai bun. 
De la ele am invatat ca o femeie puternica nu renunta niciodata la visele sale, pierde cu demnitate, iubeste cu toata fiinta, pune capat fara regrete drumurilor ce duc catre nicaieri, nu se plange. 
  Bunica imi spunea adeseori ca fiecare om , oricat de mic si neinsemnat ar parea, te poate invata ceva. Trebuie doar sa fii dispus sa asculti, sa observi si sa inveti. Fiecare om are in el o complexitate proprie, ceva numai al sau. Femeile, in special, sunt sufocant de complexe. Un amestec ciudat dar placut de frumusete, pasiune, exuberanta, ambitie, iubire, eleganta, devotament, perseverenta, sacrificiu, putere. 

 "O femeie este ca un pliculet de ceai : nu poti spune cat este de puternic pana nu il pui in apa fierbinte." (Nancy Regan)


  Cred ca o privire mai atenta in jurul nostru, ne-ar ajuta sa invatam cate ceva de la fiecare femeie pe care o intalnim sau despre care citim.
Unele dintre ele sunt femei de succes, ce s-au impus in primul rand prin inteligenta, altele sunt mame devotate, altele sunt foarte chic, foarte sexy, reusind sa electrizeze multimi prin simpla prezenta, altele au un curaj nebun, altele sunt gospodine desavarsite. 
In concluzie, nu prea mai exista bariere si limite pe care femeile sa nu fi reusit sa le depaseasca. 
  Nu mi-am propus in acest articol sa ridic statui femeilor. Fiecare femeie isi ridica propria statuie prin ceea ce reuseste sa fie in trecerea sa prin aceasta lume.
  Nu suntem perfecte, nu am fost vreodata si nici nu cred ca ne dorim acest luru, dar apreciati-ne dragi domni pentru simplul fapt ca in fiecare zi a vietii noastre ne straduim sa fim mai bune, mai inteligente, mai frumoase, mai sexy. 


Si nu uitati ca :
  „Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.” (Sarah Jessica Parker)  :)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu