joi, martie 21, 2013

Sighisoara, BinderBubi, cavaleri si bufoni

  
Ca orice om, am si eu dorinte si vise neimplinite.
De vreo 5 ani visez sa ajung la Sighisoara in perioada Festivalului Medieval.
Ce sa-i faci? Fiecare cu fixele si stolul lui de pasari! Am eu o slabiciune aparte pentru cavaleri, domnite, castele si bufoni.
Poate intr-o alta viata, am fost domnita unui cavaler in armura stralucitoare. :)))
  In fiecare an , cu cateva zile inainte de festival, ceva a intervenit in viata mea si mi-a schimbat planurile pe ultima suta de metri.
  Anul acesta se anunta a fi mult mai linistit si speranta ca voi ajunge in sfarsit in lumea mirifica a Sighisoarei e tot mai vie.
Si pentru ca nimic sa nu-mi darame visul, pentru a influenta norocul, mi-am ales inca de pe acum si locul in care ma voi caza (trebuie sa mai dorm si eu din cand in cand). E un loc in care medievalul si modernul se imbina perfect iar privelistea ce se intinde dincolo de ferestre e de-a dreptul divina si plina de istorie.  Pana si numele acestui loc de vis este ca o poveste dulce si hazlie. Nu ai putea sa te simti acolo decat ca o printesa rasfatata. 
Ce frumos va fi sa imi savurez cafeau de dimineata admirand Turnul cu Ceas al batranei cetati.
Apoi, dupa cafea, o sa-mi iau cavalerul de mana (doar nu credeati ca voi pleca singura?) si ne vom plimba pe stradutele inguste si romantice, flaute fermecate imi vor mangaia dulce auzul, vom dansa cu cavalerii si domnitele , vom vizita muzeul Turnului cu Ceas, vom urca pe Scara Acoperita la Biserica din Deal....
Si imi mai doresc ceva : sa fac cel putin o poza cu un bufon. Da, cu un bufon. Copilul din mine inca nu a murit. Ma amuza si imi dau o stare de voiosie neimaginata , bufonii si clovnii. 
  Seara, dupa atat de multa viata traita la maxim, vreau sa ne linistim cu o ceasca de ceai, numarand luminile cetatii.
  Deci, dau de veste ca sa afle toata lumea : Sighisoara, vin!!!!

Un comentariu: