marți, martie 19, 2013

Un vis frumos - Barcelona


  De cand cu tehnologia si internetul ce ne-au invadat vietile, plimbarea virtuala in jurul lumii poate fi un rasfat pentru cei ce nu au avut posibilitatea , pana acum, de a vizita locurile superbe ala Terrei.
  Sunt multe locurile pe care le-am vizitat virtual, despre care am citit si pe care sper, sa am sansa, de a le vizita la modul real intr-o zi. 
  Unul dintre aceste locuri este Barcelona. De ce Barcelona? Pentru ca imi doresc sa admir "pe viu"  si sa respir opera lui Gaudi si aerul marii de la Costa Brava. 
  Barcelona si imprejurimile sale iti pot oferi aproape orice ti-ai dori de la o vacanta : arta, soare, mare, distractie.
Pentru a le avea pe toate , cea mai buna solutie ar fi o cazare in Costa Brava , spre exemplu. 
Te-ai saturat de  mare si soare, sari in tren si in 30 de minute ai ajuns de pe malul marii in Barcelona.
  In Barcelona, la capitolul arta, nu as rata muzeele, Palatul si Parcul Güell , un palat si un parc impresionante, proiectate de celebrul arhitect Gaudi, ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Si daca tot as pleca pe urmele lui Gaudi , mi-as dori sa vad si Casa Milá , care ar putea fi denumita mai mult sculptura decat constructie, Colonia Güell si nu in ultimul rand, biserica Sagrada Familia, constructie careia Gaudi i-a dedicat 40 de ani de munca. Desi in ultimii 15 ani de viata Gaudi si-a concentrat munca exclusiv asupra bisericii, aceasta nu a fost terminata nici pana astazi. Se lucreaza la construirea sa din 1882.
  Si mai exista un loc in Barcelona pe care nu as vrea sa il ratez, un loc unde fiul meu sunt convinsa ca s-ar distra grozav : gradina zoologica. Uitandu-ma la pozele trimise de prietenii mei acum 2 ani, gradina zoologica e cu siguranta un loc ce trebuie vizitat intr-o vacanta la Barcelona. Ni s-a recomandat sa nu ratam spectacolul cu delfini si zona de joaca pentru copii.
Asadar, destinatia pentru una din vacantele urmatoare e stabilita, stim exact ce ne dorim de la aceasta vacanta, tot ce ne mai trebuie sunt resursele financiare si timpul pentru a transforma inca un vis in realitate.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu