miercuri, aprilie 03, 2013

Gradina mea in imagini

De ceva vreme imi fac planuri pentru gradina de flori din acest an. Chiar daca vremea nu tine cu mine si nu am apucat sa fac ceea ce mi-am propus , inca, asta nu m-a impiedicat sa planific fiecare bucatica de gradina.
  Trandafirii i-am relocat in toamna si sunt fericita pentru ca toti au lastarei deci s-au prins. Odata cu trandafirii am relocat in noua gradina si garoafele, lalelele, narcisele, zambilele. Si ele arata foarte bine. Urmeaza plantarea gladiolelor, florilor de paie, macilor de gradina si lavanda dupa care suspin de vreo 5 ani. Pana acum nu am reusit sa prind lavanda in gradina nici prin semanarea de seminte , nici prin transpalantarea unor lastari . Abia anul acesta am aflat un mic truc pe care vi-l spun si voua. Semintele de lavanda, pentru a rasari, nu trebuie acoperite cu pamant. Se face un sant nu prea adanc, se uda, se presara semintele si se lasa asa descoperite. Se uda de cate ori este nevoie. Sper ca anul acesta sa reusesc. Sa imi tineti pumnii.
 Haideti sa va arat cateva poze cu floricelele mele dragi din anii trecuti, inainte de marea mutare. Poate va fac si voua pofta de gradinarit :)
  Nu ezitati sa imi lasati un comentariu daca vreti sa aflati ceva anume despre flori. Am invatat multe despre plantarea si ingrijirea florilor de gradina  si nu sunt omul care sa tina secrete cand e vorba de gradinarit. Si mie mi-au raspuns alti oameni experimentati la intrebari si mi-a prins bine.

Un comentariu: