sâmbătă, mai 18, 2013

Bijuteriile zilei by Alina Emandi


  Pe Alina Emandi am descoperit-o intamplator pe Facebook. Mi-au placut bijuteriile ei si de atunci urmaresc cu mare interes pagina ei pentru a fi la curent cu ultimele creatii. Alina lucreaza in tehnica Soutache , o tehnica care necesita multa indemanare si rabdare. 
  Pentru cei ce nu stiu, acesta tehnica "poartă numele materialului cu care se lucrează, şi anume firul/şnurul soutache. La origini acest şnur tip panglică îngustă era folosit pentru uniformele militare, pentru a indica rangul. De asemenea acest şnur are o largă utilizare pentru marginile draperiilor, pentru uniforme sportive sau chiar la legarea cărţilor. Şnurul soutache avea în componenţă un amestec de mătase şi lână, precum şi fire metalice. În secolul 20 şnurul soutache a început să fie ţesut şi din fire sintetice." 
  In tehnica soutache snurul e combinat cu margele, accesorii metalice si orice ii mai trece prin minte celui ce creaza. Totul tine de viziune si imaginatie. 
  Mi-a fost greu sa selectez din creatiile Alinei (tot ce lucreaza ea are o frumusete aparte) dar intr-un final am ales un set - colier si cercei - si un colier guler care pe mine m-a inebunit din clipa in care l-am vazut.
  Setul , colier si cercei, este ultima creatie afisata de Alina. E un set pretios si pretentios. O combinatie foarte reusita intre snurul  soutache si perlele de cultura , accentuata de cristale si accesorii metalice.


A doua creatie de astazi este acest colier - guler . Imbinare inedita dar de mare efect -  soutache, piele, blană, accesorii bronz antichizat, camee, cristale. 


 Stiu ca v-am facut curiosi asa ca va spun si unde putei vizualiza toate creatiile Alinei :   https://www.facebook.com/SoutacheByAlinaEmandi


esanatatesifrumusete.ro

3 comentarii:

 1. ar fi super daca Alina Emandi ar fi si un om mai modest, fara atatea fumuri de mare vedeta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Fiecare percepe oamenii si gesturile acestora in mod diferit. Mie Alina nu mi-a lasat impresia unui om infumurat. Pentru mine e doar un om hotarat, care stie ce vrea, spune ce gandeste cu voce tare (chiar daca asta nu convine uneori).
  Oricum, nu vreau sa intru in discutii pe aceasta tema. Iti multumesc pentru vizita Nicoleta! Te mai astept pe blogul meu :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nicoleta Ilie, ce anume din ceea ce am spus, ti s-a parut tie ca denota infumurare? :)
  Alina Emandi

  RăspundețiȘtergere