miercuri, iulie 17, 2013

Parfumuri orientale, florale, gourmand  Categoria Oriental

 Parfumurile din aceasta categorie sunt picante, puternice. Astfel de parfumuri ar trebui purtate "doar daca vrei sa iesi in evidenta " spune Allison Slater de la Sephora. Parfumurile orientale au ca note de baza in principal lemn de santal si/sau patchouli alaturi de alte arome.

Clasice si arhicunoscute in aceasta categorie sunt : - Shalimar by Gulerain despre care v-am vorbit aici

 - Chantilly by Dana - un parfum din ce in ce mai greu de procurat. A fost lansat in 1941 . Un amestec de arome de lemn de santal , muschi si floare de portocal. E un parfum ce se recomanda a fi purtat seara.
   Tot din categoria oriental , parfumuri aparute in ultimii ani care au prins foarte bine in randul consumatorilor:- Princess by Vera Wang - sexy si usor de purtat ziua, Princess e un amestec de crin de apa, mere, mandarine, caise, ambra, mosc, vanilie, ciocolata neagra.

- West Side by Bond No. 9 - lansat in 2006, West Side are note de trandafir, ylang ylang, bujor, lemn de santal, ambra, mosc , vanilie. Un parfum ce poate fi purtat zi de zi.

  Categoria Floral - este categoria de parfumuri cea mai vanduta, pentru ca parfumurile florale sunt parfumuri potrivite oricarei ocazii. Clasice in aceasta categorie sunt :

- Joy by Jean Patou
- J'adore de Christian Dior (despre ambele am scris aici)
- Gold by Donna Karan - un parfum floral- oriental creat in 2006 de Yann Vasnier si Rodrigo Flores-Roux.
Un parfum "complicat" si sofisticat. La prima pulverizare, mirosul de crin e sufocant si obsedant dar in timp totul se transforma intr-un amestec soft si seducator de ambra, cuisoare si iasomie.

   Categoria Gourmand - o categorie relativ noua de parfumuri (1992) ce au ca baza arome de vanilie,ciocolata, bomboane, caramel, praline, martipan etc. Primul parfum gourmand ce a cunoscut o celebritate de necontestat a fost Angel by Thierry Mugler (am scris despre el aici).
Daca tot vorbim de Thierry Mugler si de parfumuri gourmand ar fi de remarcat si The Taste of Fragrance Angel de Thierry Mugler lansat in 2011. Parfumul se deschide in note de bergamote,mandarina si cacao, continua cu note de caise, piersici si maracuia si se inchide in arome de pathcoiuli, vanilie, ciocolata si caramel.

  Categoria Chypre este reprezentata de parfumuri ce au ca baza amestec de bergamote, patchouli, muschi de stejar si labdanum (o rasina maro, lipicioasa, obtinuta din arbustii Cistus ladanifer si Cistus creticus ).
Numele categoriei a fost dat de parfumul creat de Francesco Coty in 1917 - Chypre.Articole similare :
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu