vineri, iulie 12, 2013

Parfumuri noi 2013 (2)


Toamna acestui an va aduce pe piata parfumurilor un nou parfum al casei Trussardi. Dupa varianta masculina a parfumului "My Name" , lansat in 2012, Trussardi va lansa in tomana varianta feminina "My Name". Segmentul tinta de consumatori pentru noul parfum se preconizeaza a fi femei cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani. Ambele parfumuri (atat cel pentru barbati cat si cel pentru femei) sunt inspirate de stilul de viata italian si de orasul Milano.
"My Name" este un parfum floral, delicat si proaspat.
Note de varf: violete albe, heliotrop
Note de mijloc: liliac, mosc
Note de baza: ambra, vanilie
Sticla parfumului a fost proiectata de arhitectul Antonio Citterio. 

  Tot pentru aceasta toamna,  Yves Saint Laurent a anuntat lansarea parfumului Manifesto l'Elixir. Anul trecut, Yves Saint Laurent a lansat "Manifesto", un parfum care s-a bucurat de succes in randul consumatorilor. "Manifesto l'Elixir" se vrea a fi  o "continuare" cu impact mult mai mare a parfumului din 2012. Este un parfum oriental-lemnos, senzual , pentru o femeie fatala.
Note de varf : bergamota, mandarin
Note de mijloc : iasomie, heliotrop, tuberoza
Note de baza : casmir, vanilie, ambra
Desi imaginile campaniei publicitare in care apare actrita Jessica Chastain, nu m-au impresionat , trebuie sa recunosc ca sticluta parfumului e fantastica si sunt convinsa ca si parfumul in sine este unul cu totul special. 

  Pentru fanele parfumurilor Rochas , am vesti foarte bune. Casa Rochas a revenit pe piata parfumurilor in 2013 nu cu unul ci cu trei parfumuri:  Rochas Femme (2013), Rochas Madame(2013) si  Rochas Tocade (2013). Toate cele trei parfumuri se gasesc sub forma de apa de toaleta. Parfumurile sunt o "reeditare" a parfumurilor mai vechi. Noile parfumuri sunt adaptate atat prin ambalaj cat si prin modificari de continut la tendintele parfumeriei din 2013.
"Rochas Femme" in varianta originala lansata in 1943 a fost o capodopera a parfumeriei, o combinatie foarte reusita de fructe, condimente,flori si note lemnoase. "Rochas Femme 2013" se deschide in note de ulei de bergamota, piersici si prune. Inima parfumului o reprezinta iasomia, uleiul de trandafir bulgaresc si chimen. Notele de baza sunt : ulei de patchouli , extract de vanilie si muschi de stejar.
  "Rochas Madame 2013" este adaptarea la vremurile de astazi a parfumului "Rochas Madame" din 1960, parfum ce l-a transformat pe creatorul sau (Guy Robert) intr-o legenda a parfumierilor  din acele timpuri. Editia 2013 este un parfum floral-aldehidic. Pentru cei ce stiu istoria originalului Rochas Madame se poate observa ca  s-au  pastrat in compozitia noului parfum substantele aldehidice.Pentru cei ce nu stiu despre ce este vorba, parfumurile aldehidice sunt "parfumuri care incorporează o familie de substanțe chimice cunoscute sub numele de aldehideChanel No 5 creat de Ernest Beaux în 1921 a fost primul parfum aldehidic...Caracteristica parfumurilor aldehidice o constituie nota lor "picantă" produsă de substanțe ca Aldehida C12 MNA." Sursa 
"Rochas Madame 2013" se deschide in note de crin de vale,aldehide si neroli ( ulei esntial ce se obtine printr-un procedeu vechi de distilare din florile anumitor specii de portocali). Inima parfumului "bate" in note de iasomie si trandafir bulgaresc . Baza o reprezinta aromele de lemn de santal si iris.

Al treilea parfum , "Rochas Tocade 2013" , continua povestea parfumului "Rochas Tocade" din 1994. Parfumul din 1994 , creat de  Maurice Roucel, era un parfum jucaus, plin de viata, cald, picant. Noul "Rochas Tocade 2013" este un parfum oriental-floral ce se deschide in acorduri intense de bergamota si magnolie , continua in note de muscata, trandafir si pulbere de iris si se incheie subtil in arome de vanilie si cedru.

Articole asemanatoare : 


\

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu