duminică, decembrie 01, 2013

Ziua Iubirii

  Stiu ca multi dintre voi nu sustin sarbatorile importate dar ganditi-va ca suntem cu totii prinsi in avalansa problemelor de zi cu zi si uitam adeseori sa zambim, sa spunem "Te iubesc!", sa daruim o floare si atunci o zi ca Valentine's sau daca tineti neaparat la traditie , Dragobete, e binevenita. 
Una din legendele  Sfantului Valentin (trebuie mentionat ca nu se stie daca aceasta legenda are o baza istorica reala) spune ca Valentin, era un preot din Imperiul Roman, care a trăit pe timpul domniei împăratului Claudiu al II-lea. 
Claudiu al II-lea a interzis soldatilor casatoria sperand ca in acest fel ii va determina sa se inroleze in oaste.; preotul a sfidat ordinul imparatului şi i-a casatorit in taina pe cei ce uramau sa se inroleze, intemeind numeroase familii. Pentru aceaste fapte a fost aruncat in inchisoare si decapitat in data de 14 februarie.
Anul in care a fost executat Valentin pare a fi 270 e.n.  
Legenda sau nu, ziua Sfantului Valentin se sarbatoreste de secole si nu cred ca oamenii vor renunta curand la aceasta sarbatoare.
  In Romania, sarbatoarea traditionala a iubirii e Dragobetele care se sarbatoreste pe 24 februarie,  28 februarie sau la 1, 3 și 25 martie, aceste numeroase date fiind cauzate de confuzia dată de cele două calendare (iulian și gregorian). Ca vechime, Dragobetele nostru e mult mai "tanar" . 
 Nicolae Constantinescu, etnolog al Universitatii din Bucuresti, a afirmat ca nu exista atestari documentare ale acestei sarbatori decat in secolul al XIX-lea, „ceea ce nu înseamnă mare lucru pe scara timpului”. (Sursa : Wikipedia).
Asa cum stiti, campioni in serbarea iubirii pe 14 februarie sunt americanii. Statisticile arata ca in SUA, in aceasta zi se trimit peste un miliard de felicitari. 
Daca ar fi sa ne ghidam dupa statistici in privinta livrarii de flori, felicitari, cadouri in ziua de 14 februarie, concluzia ar fi una foarte simpla : oamenii inca stiu sa iubeasca si simt nevoia sa arate asta macar o data pe an.

Daca sunteti in cautarea unui cadou unicat eu va propun un trandafir din margele. Trandafirii sunt lucrati manual din margele mici (2 mm) si sarma. In principu, pot fi realizati in orice culoare.
Dimensiunile unui astfel de trandafir : diametru floare - aproximativ 6 -7 cm, lungime totala - aproximativ 30-32 cm.
Comenzi se primesc pana in data de 2 febuarie. Livrarile se fac pe 9 februarie .
Pretul unui trandafir este de 125 lei , pret in care este inclus si transportul prin curier. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu