joi, august 21, 2014

Cine-a spus că dinozaurii au dispărut?

  Ceea ce am să vă povestesc astăzi, pe mulți  o să va amuze , dar credeți-mă , nu e de râs.
  Nu e amuzant să descoperi într-o zi că tot ceea ce ai învățat într-o viață nu te ajută mai deloc când ai în dotare un puști de 8 ani care te lasă cu gura căscată de câteva ori pe zi, care mereu are o dilemă, mereu are o întrebare la care așteaptă răspuns .
Dacă nu știi să răspunzi , e de rău. Pentru că s-a inventat Google care mereu are răspunsuri iar tu ca părinte ai pierdut încă o dată în fața motorului minune care știe de ce unii tigrii se nasc albi, care e cea mai mare broască țestoasă din lume, câte specii de dinozauri au existat etc.
  Cu  pasiunea pentru dinozauri, ne luptăm  de vreo 2 ani. Înainte de asta, am trecut pe rând prin nebunia  Mickey Mouse, Cars, Spiderman, Scooby-Doo și multe alte personaje care nu îmi vin acum în minte.
  La capitolul - cadouri pentru copii - am devenit în timp expertă. Atât de expertă încât am reușit singură să-mi dau de lucru în ziua în care i-am cumpărat copilului  jocul "Micul Paleolog - Fosile de dinozauri".  Am săpat împreună în ipsos 3 zile pentru a scoate la lumină piesele dinozaurului și pentru a-l asambla. La final , copilul fericit și fascinat de dinozauri, eu zăpăcită , tata și bunicii amuzați și încântați de noua pasiune a puștiului. Nu m-au crezut când le-am spus că pasiunea asta nouă o să ne scoată mulți bani din buzunar.
De atunci, camera copilului a fost invadată de dinozauri de toate felurile. În fiecare zi mă întâlnesc cu Archaeopteryx, Stegozaur, Diplodocus sau Tyranosaurus Rex. 

Mai are rost să vă povestesc cât timp mi-a trebuit să mă obișnuiesc cu sunetele scoase de unii dintre ei? Pentru că , nu-i așa, trăim în era tehnologiei și un dinozaur nu e perfect dacă nu răcnește mai ceva ca în Jurassic Park! 
  De câteva zile am o altă problemă care desigur e legată tot de dinozauri. Copilul ne tot atrage atenția supra faptului că dinozaurii din dotare nu se potrivesc deloc cu autocolantele cu Scooby-Doo de pe pereți, nici cu perdeaua și covorul cu Spideman , nici cu lenjeriile cu masinuțele Cars, deși pe toate le-am ales împreuna și i-au plăcut enorm la vremea aceea. Trebuie să ii dau dreptate chiar dacă nu am chef de redecorări și schimbări majore. Cred că avem nevoie de mai mulți dinozauri : pe pereți, pe lenjerii, perdele, peste tot.  Am pornit la vânătoare de dinozauri pe internet. Nu am timpul necesar pentru a pleca la vânătoare prin magazine. Magazinele online m-au salvat de multe ori și cu siguranță mă vor salva și acum. Perdele, pernute, covoare nu am gasit inca dar nu disperam.
L-am gasit insa pe Tyrannosaurus Rex in varianta dezmembrat...da, dezmembrat ce nu pricepeti? Pana gasesc eu ce imi trebuie pentru redecorarea camerei, il aduc pe urias la montat si vopsit ca sa tinem pustiul ocupat.
  Perdele dacă nu voi găsi, voi improviza - doar sunt artist handmade. Un dinozaur mare cusut cu mărgele pe o perdea simplă va fi de mare efect. Sunt convinsă ca îmi vor veni idei și la capitolul pernuțe. 
  Țineți-mi pumnii, dragii mei,  pentru că am sarcini importante de dus la îndeplinire și dacă vă invadează și pe voi dinozaurii, dați-mi de știre :))))))))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu