miercuri, iunie 01, 2016

Femei ce au schimbat lumea - Lady Diana

tiffani.ro

1 iulie 1961...se năștea Diana Spencer, cea care avea să devină peste ani, Prințesa Inimilor, cea mai iubita Prințesă a acestei lumi.
Un suflet uiriaș, ce a împărțit în scurta sa trecere prin viață, iubire și bunătate cât pentru 10 vieți.
Prin prezență și atitudine, Lady Di a reușit să schimbe mentalități, să atragă atenția asupra unor probleme grave.
În aprilie 1987, Prințesa Diana a fost una dintre primele celebrități marcante care a fost fotografiată atingând o persoană infectată cu HIV în sediul organizației 'Lanțul Speranței'.
În decembrie 2001 Bill Clinton la 'Conferința despre SIDA, în amintirea Dianei, Prințesă de Wales'" spunea:
"În 1987, când atât de mulți încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prințesa Diana a șezut pe patul unui bolnav de SIDA și l-a ținut de mână. Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune și bunătate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei întregii lumi și le-a adus speranțe bolnavilor de SIDA."

În ianuarie 1997, fotografii cu Prințesa făcând turul unui teren minat din Angola purtând o cască de protecție și o haină de protecție au fost răspândite în lumea întreagă. Se crede că ea a influențat semnarea, deși numai după moarte, a Tratatului de la Ottawa, care a creat o interzicere internațională asupra folosirii minelor anti-persoană.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu