joi, ianuarie 25, 2018

Reset şi de la capăt!

  "Pentru fiecare om e un drum către fericire : acela pe care e chemat să meargă. Cei mai mulţi nu-l găsesc niciodată. Cei cuminţi încercă până la moarte. Cei proşti se trântesc la pământ şi plâng că sunt nenorociţi." Nicolae Iorga 

  După  ani grei, încăpăţânati ca nişte premianţi scoşi la tablă, care parcă nu au ţinut cu mine ci cu durerile, necazurile şi dezamăgirile mele, îmi era dor de un nou început.
De un început care să mă reseteze cu totul, să îmi scoată la lumină toate dorinţele ascunse, nerostite vreodată, toate visurile abandonate pe drum.

  Începutul anului 2018 a strecurat în mine un fel de amorţire a simţurilor, o despărţire de prezent, căutând leagăne de alint şi răspunsuri în trecut. Mi-au trebuit multe nopţi nedormite, zile în care uitam să mănânc, şiruri de lacrimi, ca să înţeleg că trecutul şi-a luat tributul, că prezentul şi viitorul îşi cer drepturile.

   Prezentul e încărcat şi greu pentru că a trebuit să spun: Reset şi de la capăt! Prezentul e deocamdată o luptă zilnică cu mine, cu obiceiurile nesănătoase dobândite în ultimii ani, o luptă crâncenă pentru recuperea a tot ce am pierdut pe plan profesional în anii în care a contat mai mult ce işi doreau alţii şi mai puţin ce urla vocea mea din interior, sufletul meu de artist.
Dar ştiţi ce? Viitorul se vede tare frumos acum, proiecţia viitorului în mintea mea e clară şi precisă. 

   A reseta totul : minte, suflet, corp e cel mai bun lucru pe care îl puteam face. Mintea şi sufletul aveau nevoie de o curăţare totală pentru că ele ni se reflectă pe chip, în zâmbet, în atitudine, în manifestarea voinţei, în tot ceea ce suntem noi în viaţa de zi cu zi. Corpul trebuia şi el resetat prin sport şi alimentaţie sănătoasă pentru că fără corp sănătos de unde energie şi rezistenţă în multele lucruri pe care le am de dus la capăt? 
Ştiu că e cumplit de greu să găseşti în interior voinţa necesară pentru a face zilnic mişcare, pentru a respecta anumite reguli alimentare dar nu e imposibil. 

   Pentru cei ce simt că e nevoie de ajutor din exterior există experţi şi programe ce pot ajuta. Poţi avea un stil de viaţă echilibrat şi sănătos fără să simţi vreodată restricţiile unei diete sau a unor programe epuizante de sport.

  Programul Limitles spre exemplu, are ca scop remodelarea corporală şi reeducarea completă a apetitului. 
Cu toţii avem momente în care ne privim în oglindă şi nu suntem mulţumiţi de aspectul nostru. Acela e punctul de început. Ziua în care iei atitudine şi îti doreşti să îţi placă de tine. 
Apoi vine partea cea mai grea : continuarea, perseverenţa în ceea ce ai început. 
Partea cea mai frumoasă e finalul, ziua în care te priveşti în oglindă şi realizezi ce lucruri minunate ai făcut pentru tine. 

  Aşa că, anul acesta : Reset şi de la capăt!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu